The Walking Dead 7.Sezon 15.Bölüm Full HD Tek Part izle



Tarihinin “en iyi” kötü karakterlerinden birine sahip olan ve onunla tam olarak ne yapacağını bilemeyen dizi The Walking Dead 7. Sezon 15. Bölüm “Something They Need” ile bu konudaki beklentilerimizin bir kez daha altında kaldı.  

Sezon finalinin tam öncesinde Negan’la ilgilenmek yerine sıkıcılık kralları Eugene ve Gregory’e zaman ayırıp, izleyicileri zombiye çevirmek yazar ekibi için daha eğlenceli bir seçenek olsa gerek. Zira izlediklerimize başka bir açıklama bulamıyorum.

THE WALKİNG DEAD 7. SEZON 15. BÖLÜM: RİCK VE KURALLARI

Elbette diziyi izlerken yazarlara sadece kızmıyorum. İzlettikleri sahnelerde gösterdikleri şeyler, hiçbir zaman anlamsız olmuyor. Bölüm başında Tara’yı dinlerken, gördüğümüz zombi sürüsünün, Oceanside kargaşasında ortaya çıkması ve küçük çapta bir savaş yaratarak grupların birleşmesini sağlaması, gibi. Sonra da geldikleri gibi gittiler. Bu dizideki çoğu karakter de aynı şekilde yazılıyor. Bir karakterle tanışıyoruz, misyonunu anlıyoruz, buna göre görevlerini yerine getirip hikayeden “çıkıyor” (genelde ölüyor elbette). Misyonunu tamamlayan Gregory ya da Eugene’de de olmasını istediğim gibi.

Oceanside konusuna başlamışken, Rick ve grubun kendi çıkarları için Oceanside’da bomba patlatması beni çok şaşırttı. Oceansidelıları anlaşmaya ikna etmeleri gerekiyordu, bunu korkutarak ya da dikkat dağıtarak sağlayacaklarını düşündüler ve evet kimseye zarar vermediler ama insanları terörize ettiler. Korkuttular. The Saviors’tan kalma travmalarını depreştirdiler. Bu kuralsızlığın karakterlerin dokusuna zarar verdiğini düşündüğüm için bu kısmın pek hoşuma gittiğini söyleyemem. Bunun dışında silahları alacaklarından zaten emindik.

 “Dünya Yine İyi ve Adaletli İnsanların Olmalı”

Bölümün başında Carl üzerinden verdikleri mesaj da bu bağlamda önemliydi. Evet her hayat değerlidir ama bir savaş yaklaşıyor. Öldürdükleri insanlar kadar öldürmediklerini de düşünmek zorunda kalacaklar. Carl, Negan’ı öldürmediği için, Daryl Dwight’ı öldürmediği için pişman. Yani korkutmaksa korkutmak, öldürmekse öldürmek zorundalar. Yoksa her zaman kendileri korkacak, avlanacak, öldürülecek..

Bölüm sonunda Dwight artı bir miktar silaha kavuşan Rick ve ekibine bir sitemim de Daryl’ı tutmuş olmaları. Bıraksalardı da Daryl hepimiz için hıncını alsaydı keşke.

THE WALKİNG DEAD 7. SEZON 15. BÖLÜM: NATANİA VE KURALLARI

Oceanside’ın lideri Natania, savaşta çok şeyini kaybeden, büyük korkularla uzaklara kaçan, Oceanside’ı yaratan ve herkesi korumaya çalışan bir kadın. Yöntemlerini sevmemiş olabilirsiniz ama hiç tanımadığı bu insanlar -Rick ve ekibi- düzenini bozmaya, silahlarını alıp güvenliğini zayıflatmaya çalışıyor gibi görünüyorlar. Tekrar gelmeyeceklerinin, Saviors’tan farklı olmayacaklarının garantisi yok. Bir başka lider olsa bu durumda Tara’yı öldürebilirdi de.

Zombiler ortaya çıktığında beraber savaştıkları ilk an hoşuma gitti. Sezonu bu dayanışmayı görmek için izledim kendi adıma. Tüm toplulukları Negan’a karşı yanyana görmek istiyorum artık. En önlerde de güçlü ve kararlı hallerini özlediğim Daryl ve Carol’ı.

Bu sezon senaryoyu çoğunlukla tahmin edilebilir ve negatif tepki almayacak şeyler yazdılar. Mesela keşke katılmasalar ama Oceanside’ın en güçlü 3 savaşçısı olan Cyndie, Beatrice ve Kathy’nin savaşta Negan karşıtı cepheye katılacağını düşünüyorum. Rick ve ekip yine her alanda kazanmaya başladı. Böyle olmaması lazım. Dizinin o keyifli mücadele ruhunu öldürmemeleri lazım. Tahmin edemememiz, iki sahne sonrasında “Biz şimdi ne izledik?!” dememiz lazım.

THE WALKİNG DEAD 7. SEZON 15. BÖLÜM: GREGORY VE KURALLARI

Bir yanda Rick gibi, Natania gibi liderler varken diğer yanda da maalesef düşük profilli Gregory var. Hilltop gibi güzel toplulukları, verimli toprakları bitiren Gregoryleri’nin tümünün misyonunu tamamlayıp hayat dediğimiz uzun soluklu diziden çıkmalarını istiyorum. Çok mu şey istiyorum?

Hilltop’un yönetimine geçtiğinden beri insanları kandırmış, güvenli ve konforlu altın kafesinde istediği içkileri yudumlarken, yönettiği insanların emeklerini sömürerek Negan’a hediye etmiş olan bu vasıfsız lider, acınası hayatı boyunca elbette tek bir zombi ile bile yüzleşmek durumunda kalmamış bir korkak çıktı. Şimdi The Sanctuary’e Simon’a olanı biteni anlatmak için çıkacağı bu yolculuğu sağ salim tamamlayabilecek mi göreceğiz.


Gregory karakterinin bu kadar başarılı olmasının nedenlerinden biri olan  Xander Berkeley uzun zamandır takip ettiğim çok başarılı bir oyuncu ve bu tarz karakteristik roller üzerinde her zaman kendine has imzasını da atıyor. Gregory’i de çok gerçek oynuyor. Maggie’yi öldürmeye çalışırken ki çelişkisini keyifle izledim. Keşke Jesus oralarda olup görebilseydi bunu. Jesus demişken, gay olduğunu açıkladıktan sonra Aaron, Eric ve Daryl ile olan sahnelerini merakla izledim ama bu konuda da bize bir şey vermediler. Negatif tepki almaktan korktuklarını düşünüyorum artık.

THE WALKİNG DEAD 7. SEZON 15. BÖLÜM: NEGAN VE KURALLARI

Negan.. Negan..

Nasıl tanımlasak bilemiyorum. Carl onu öldürmeye çalıştı, zarar vermedi. Rosita onu öldürmeye çalıştı, zarar vermedi. Sasha onu öldürmeye çalıştı, zarar vermiyor. Geriye dönüp düşünüyorum. Daryl, koca bir motosiklet çetesini öldürdü, hep beraber uydu istasyonunu patlattılar, Negan’a savaş açtılar, Carol ölü diri demeden katliam yaptı. Bu arada yakalamasına rağmen Negan Daryl’ı da öldürmedi. Böyle baktığımız zaman ve Oceanside’da da olanlardan sonra aslında Rick ve ekibinin de kötü adamlar olduğunu düşünebiliriz.

Negan’ın, bir sürü kişiyi öldürmüş olduğunu düşündüğümüz Sasha’yı hayatta bırakması şaşırtıcı değil. Değerli oyunculardan koleksiyon yapmayı çok seviyor belli ki. Yine de o sahneleri kısa da olsa izlememizi isterdim.

Dizide tecavüz ile ilgili sahne görmek beni inanılmaz rahatsız ediyor. İzlerken ruhum daraldı. Bazen bir yara bulduğu zaman tüm tuzu üstüne boca ediyor bu dizi. Aynı taşla hem içimizin sıkılmasını hem Negan’ın parlamasını sağladığı için dizinin hakkını vermek lazım.

Sanctuary, Negan kuralları ile var. Negan’ın prensipleri var. Başından beri kurallarını dile getiriyor. Hiç bir kadına, hiç bir çocuğa zarar verilmesini onaylamıyor. Prensipli kötü karakterlere bayılıyorum. Tecavüzcü David’e ikinci bir şans vermedi. Asla affetmedi. Tıpkı hapishane sezonunda Rick’in de kimseyi affetmediği gibi. Ama belli ki sezon finali için Negan’ın planlananlardan haberi var. Daha kötüsü kendi planları da var. Ortalık çok fena karışacak. Ayrıca Rick’in bir şeyler peşinde olduğunu söyleyen Negan’ın “kuşları” kimler olabilir?

Sasha’nın görülmesine izin vermediği gözlerindeki intikam mutlaka işe yarayacak. Eugene bir insanın küçülebileceği kadar küçüldü, bencilliğin ve korkaklığın kitabını yazdı. Sasha’nın yerinde olsam konuşmaya başladığı ilk anda canını yakardım. Eugene’i o kadar gözden düşürdüler ki muhtemelen sezon finalinde kaybedeceğiz.  Ama Sasha’yı da kaybedebileceğimizi düşünüyorum.

Yaklaşan savaşta Sasha, Eugene, Gregory, Aaron (ya da Eric) ve Dwight’ı hatta belki Morgan (ya da Michonne’u) kaybedeceğimizi düşünüyorum. Sizler ne düşünüyorsunuz? Önümüzdeki bölüm kimlere veda ederiz? 8. sezonu kimler görür?


Sezon finali olan The Walking Dead 7. Sezon 16. Bölüm “The First They of the Rest of Your Life” fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

En Çok İzlenenler

Kategoriler

 
Copyright ©
& The Walking Dead izle